top of page
  • Shabnam

Holisme


Holistisch leven is het leven vanuit de verbinding met je kern. Dit is je spirituele middelpunt, waar jij helemaal heel en compleet bent. Iedere mens wordt geboren als pure en zuivere ziel, stralend als een lichtje. Naarmate je ouder wordt, komen er ‘lampenkapjes’ over dat lichtje heen: ervaringen, gedachten, patronen, overtuigingen en bijvoorbeeld trauma of pijn. Als je holistisch leeft, leg je al die lampenkapjes stuk voor stuk weer af en zul je weer voluit je licht kunnen schijnen.


Holistisch leven is voor mij één zijn met de bron van het leven. Ik krijg soms ook de vraag of ik nu de bomen knuffel en met de bloemen praat. Haha, nee dat doe ik niet, maar ik ben zeer zeker veel meer bewust gaan leven. Veel meer natuur gaan waarderen. Door holisme leef ik het leven heel bewust. Wel in mijn zijn en denkniveau. Holisme is een levensstijl op zich. Een pure, zuivere en bewuste manier van leven, waarin iedereen kan zijn zoals je werkelijk bent, vanuit die verbinding met je kern. Vergeven, liefde geven, helen en gebalanceerd leven is voor mij holisme.


Je fysieke lichaam, je emoties, je brein en gedachten, je energie en je spiritualiteit vormen de vijf holistische niveaus. Een zuivere balans tussen deze niveaus is wat je gezond en gelukkig houdt. Holistisch leven is het leven in zijn puurste vorm, waarin je volledig in balans kunt zijn. Ik ben dit jaar een nieuwe opleiding tot Holistisch Therapeut gestart. Zoals velen van jullie ondertussen weten, houd ik van leren. Vooral als het gaat om onderwerpen waarmee ik zelf kan groeien, meer kan leren over het leven, over mijn zielsmissie en over de onbeantwoorde vragen waar ik nog mee rondloop. En ook om mezelf verder te ontwikkelen als een spiritueel zakelijke coach.


Marjolein Berendsen, founder van ZoMa Opleidingen, heeft mij geïnspireerd om deze opleiding te gaan volgen. Ik ervaar de opleiding bij ZoMa opleidingen als zeer professioneel en leerzaam. Het is een bewustwordingsreis naar wie je werkelijk bent in de kern: daar waar het licht altijd brandt.Kijk voor meer informatie op ZoMa Opleidingen.119 weergaven0 opmerkingen

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page